Kranio sakral terapi

Kranio sakral terapi til hest

Jeg er uddannet fysiurgisk hesteterapeut og kører ud på ruter her i Nordjylland. Som en del af behandlingen bruger jeg kranio sakral terapi.

Hvad er kranio sakral terapi?

Kranio sakral terapi (KST) er en blid, dybdegående afbalanceringsteknik og den udspringer fra osteopatisk filosofi. I 1920 dokumenterede W. Sutherland, at der er bevægelse mellem kranieknoglerne. Der blev forsket videre indtil 1971, hvor man fandt ud af, at der var en svag puls, der påvirker rygsøjlens og kraniets bevægelse. Det var grundstenen, der gjorde at KST blev en selvstændig terapiform.

Det handler om, at der inde i rygmarven løber en væske, cerebrospinalvæsken, fra kranie til sacrum. Kranio sakral pulsen kaldes den. Den puls skal være i en regelmæssig rytme og i balance, og det skaber man ved KST. Det kan dog bruges på hele hestekroppen, og i teorien er der ikke noget KST ikke kan rette. Behandlingen sætter gang i det parasympatiske nervesystem, i det område man arbejder i. Det er kroppens egen ”helbredelses system”. Derfor kan man bruge det på hele kroppen. Det er også min favorit behandlingsform og har indtil videre brugt den på alle de heste jeg har haft i hænderne, i kombination med de andre teknikker.

Hvornår kan kranio sakral terapi være en god behandingsform for din hest?

  • Har din hest et skævt bækken er KST eminent til at rette det, samt andre skævheder i hestekroppen
  • Står din hest asymmetrisk med benene på staldgangen eller på folden kan det være tegn på stramheder og skævheder, og det kan KST rette op på.
  • Virker hesten irriteret af at få grime eller hovedtøj på, kan det være tegn på at nakken er opspændt, og at hesten kunne have godt af en behandling med KST.
  • Er din hest uens på volterne, kunne det være tegn på skævheder i kroppen.
  •  Og meget mere

Kontakt os

[forminator_form id=”9″]

HVAD KAN JEG HJÆLPE MED?