Hovtrimning

Hovtrimning

Vil du have din hest til at gå barfodet?

Jeg arbejder som hovtrimmer, og kører i hele Nordjylland. Mit trim efterligner de vilde hestes hove, de vilde heste der er i deres oprindelige miljø som er fra the Great Bassin i USA. Der har Jamie Jackson over flere år studeret og opmålt hovene på hestene og dermed lavet en The wild horse model.

Også spørger du måske ”men det er jo tam heste vi har nu, og derfor kan du ikke sammenligne dem med de vilde heste.” Men det kan jeg. Fordi det er den samme hest. Det tager mange millioner år for en art at ændre sig igennem evolutionen, og hesten har kun været ”tam” i 5.000 år. Genetisk og biologisk er det en og samme hest vi taler om.

Hestene som lever i deres oprindelige biotop, fx The Great Bassin i USA, er sunde og raske, og har ikke symptomer på Laminitis (forfangenhed), modsat rigtig mange af vores tam heste.

Hovtrimning - Hele heste v. Maria Kilde - hovtrim - Hovtrimning
Hovtrimning - Hele heste v. Maria Kilde - received 1029412157849941 - Hovtrimning

Derfor er der 4 grundsøjler jeg arbejder ud fra

Det naturlige trim – Jeg efterligner det slid som den som vildhest ville danne. Det naturlige trim stimulerer til naturlige vækstmønstre. Naturlige vækstmønstre skaber naturlige hovformer. Det stimulerer dens naturlige bevæg mønster. Og det skaber naturligt vægtbæring som former hoven og forstærker det naturlige trim.

Naturlig opstaldning – igennem vandrefold systemer, der stimulerer til mere vandring, skaber vi bedre heste og hove.

Naturlig fodring – Det er alt afgørende at hesten får tildelt foder som er tilpasset dens art, for at den og hovene fungere. Det er ved at ud fodre tørt, godt kvalitets hø lavt på sukker.

Naturlig Horsemanship – Hvis hesten skal fungere som barfodshest, er det nødvendigt at vi ikke sætter større krav til den, end dens krop kan følge med i. Dårligt horsemanship er ikke overstemmeligt med en velfungere barfodshest.

Alle disse komponenter er vigtige og hænger sammen i arbejdet mod at have en velfungerende, sund og glad barfodhest

Læs mere på naturalhorsecare.dk hvis du vil vide mere omkring tankerne bag de 4 søjler, det naturlige trim og selve tanken bag uddannelsen.

Jeg kører som hovtrimmer i hele Nordjylland, og prøver i takt med at jeg får flere kunder, at lave samlede ruter, så i kan spare kørslen så meget som muligt. Kontakt mig hvis du vil have mig ud til din hest.

Hovtrimning - Hele heste v. Maria Kilde - 5787fa2c 74ac 4591 8837 b15a4f47a99c - Hovtrimning
Hovtrimning - Hele heste v. Maria Kilde - c52ef151 8c90 4bca a045 db5d0af0d05b - Hovtrimning

Kontakt os

[forminator_form id=”9″]

HVAD KAN JEG HJÆLPE MED?