Blødvævsmobilisering

Blødvævsmobilisering af hest

Hele kroppen er indvævet i fascie (bindevæv). Rundt om muskler, men også inde i musklerne, tilhæftning til knogler, rundt om sener og nerver, ned til organerne, og helt ind i cellerne. Glat, glinsende og snoet som et edderkoppespind. Fascien/bindevævet sørger for at de forskellige strukturer i kroppen kan bevæge sig frit i forhold til hinanden og samtidig sørger for at det bliver holdt på dets plads.

Hvis der opstår sammenvoksninger mellem fascie lagene, bliver der mindre bevægelighed og det kan påvirke hele hesten, det fascien hænger sammen som et netværk gennem hele kroppen.

Tegn på at din hest har brug for at få løsnet fascien:

  • Hesten mangler balance
  • Virker anspændt i håndtering, for sig selv eller under ridning
  • Bevægelsesfriheden i kroppen virker nedsat
  • Den står uens med benene på staldgangen
  • Og mange flere, da spændinger i fascien påvirker hele kroppen og dermed hele hesten

Denne form for behandling er meget dybdegående og kan skaber kraftige udrensningsreaktioner. Hesten skal derfor have fri 2 døgn efter behandlingen.

Både unge som gamle heste kan have godt af den her form for behandling, og selvom den er dybdegående kan den ikke skade på nogen måde.

Jeg har taget efteruddannelse i blødvævsmobilisering ved Center for dyreterapi og jeg kører hele Nordjylland. Kontakt mig endelig hvis du tænker det her er noget for din hest.

Kontakt os


blødvævsmobilisering - Hele heste v. Maria Kilde - bloedvaevsmob. 1 - Blødvævsmobilisering

HVAD KAN JEG HJÆLPE MED?