Fysiurgisk hesteterapi

Fysiurgisk hesteterapi

Heste ligesom os mennesker, har brug for at have en sund og smidig krop. Især heste da vi oftest bruger dem til at ride på. Hesten er nemlig ikke fra naturens side beregnet til at side på – ikke at der er noget galt i at vi rider dem, vi skal bare være ekstra opmærksomme på at lytte til dem.

Hestens krop og muskler, skal for at kunne yde sit bedste og udvikle sig bedst muligt, være afspændt. Når en muskel spændes, bliver blodtilførslen mindre, og dermed kan den ikke arbejde og omsætte energien lige så godt. Det nedsætter funktion i leddet, da den lidt strammere muskel trækker i den knogle eller sene den hæfter til.

Det kan fysiurgisk hesteterapi hjælpe med.

Jeg er uddannet i en bred vifte af behandlingsformer, nogen bruger jeg mere end andre. Og altid efter hvad jeg fornemmer hesten har mest gavn af.

Uddannelsen

Jeg er uddannet ved Center for Dyreterapi i Hirtshals, hvor uddannelsen har strukket sig over et halvandet år hvor vi har mødtes en weekend hver måned til nyt et kursus.

~ less is more ~

Mit mål er at gøre det så blidt som muligt, så det ikke bliver “pres mod pres” men at arbejde med hestens krop. De er alle blide teknikker.

Jeg starter altid med en ganganalyse, der kan jeg bedst se hvad der generer hesten nu og her.

Derefter mærker jeg hesten igennem for spændinger og så starter terapien. Det varer ca 1 times tid.

Som noget nyt tilbyder jeg nu at lave en kombination af Fysiurgisk Hesteterapi til din hest + en holdnins analayse af dig som ejer

Når vi er sammen med hesten, både som rytter men også fra jorden, påvirker vi hinanden og bliver et sammenspil
Jeg tilbyder at lave en holdningsanalyse af dig, efter behandlingen af din hest. Det vil foregå på den måde at vi går indenfor, hvor du er iført shorts og sportsbh, hvor jeg derefter kigger grundigt på din spontane kropstilling, og dermed kan finde evt asymmetriske kropsmønstre, som du vil kunne blive bevidst om og dermed bedre ændre. Det er sker en stor forskel bare i at være bevidst om sine mønstre.
Men for at hjælpe endnu mere vil jeg komme med forslag til øvelser du kan lave for at blive mere symmetrisk igen

Det er en del af den human fysioterapeutiske behandling, men fordi jeg stadig er under uddannelse, tilbyder jeg kun at analysere din holdning, plus evt nogen øvelser til at du bedre kan symmetrisk i din krop igen.

Men jeg pointere at dette er ikke en fyldestgørende fysioterapeutisk behandling, men kun en del af den.

Kontakt os

[forminator_form id=”9″]

HVAD KAN JEG HJÆLPE MED?